Overige video's

Spaanse rijstsalade met kip en sinaasappel

4 gemiddeld lunch, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
3 g

Bereiden

  1. Kook de kipfilet in 10-12 minuten gaar in de kippenbouillon. Giet ze af.
  2. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes uit de vliesjes.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg 1 sinaasappelschilletje aan het kookvocht toe. Giet de rijst af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  4. Schep de kipblokjes, sinaasappelpartjes en bieslook door de rijst.
  5. Meng de ingrediënten voor de dressing. Meng de dressing luchtig door de rijst.
  6. Rooster de noten goudbruin in een koekenpan en strooi ze over het gerecht.
  7. Presenteer er een groene salade bij.

Variatie

Voeg eens extra 100 g maïs toe. Sinaasappel kan worden gecombineerd met plakjes banaan. In plaats van bieslook is ragfijn gesneden prei ook heel lekker.

Wijnadvies

Een rijstsalade met sinaasappel vraagt om een zachte en rondsmakende wijn. Dat kan een Elzasser Pinot Blanc zijn of een Tocai del Veneto uit Noord-Italië (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 575 kcal
Koolhydraten 63 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
24 g
3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.