Overige video's

Spaanse riblappen

4 eenvoudig hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
14 g

Bereiden

  1. Bestrooi het vlees met cayennepeper en 0.5 theelepel zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin.
  2. Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie.
  3. Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
  4. Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven.
  5. Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  6. Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
  7. Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.

Bereidingstip

Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe. Hierdoor wordt het gerecht extra pittig.

Variatie

In plaats van chorizo kun je ook salami gebruiken.

Wijnadvies

Dat wordt natuurlijk Spaans rood: Finca Labarca Tinto of Crianza, Vega Libre of Marqués de Almonacid.

Voedingswaarde p.p.
Energie 650 kcal
Koolhydraten 10 g
Eiwit 46 g
Vet
Waarvan verzadigd
43 g
14 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.