Overige video's

Spaanse pompoensoep met chorizo en speculaascroutons

4 gemiddeld voorgerecht, tussengerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten Pompoen (97) Chorizo (66)

Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de pompoenpitten en verdeel de pompoen, ui en knoflook over een bakplaat. Bestrooi met de paprika-, kaneel- en chilipoeder. Besprenkel met een royale eetlepel olie en bak hoog in de oven in circa 25 minuten gaar en lichtbruin. Doe alles in de blender of pureer met een staafmixer en giet de bouillon erbij. Maal tot een fijne soep.

Bereiden

  1. Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie en bak hierin de worst op een lage stand knapperig.
  2. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de boterhammen in kleine blokjes, bestrooi ze met de speculaaskruiden en hussel door elkaar.
  3. Verhit de boter in een koekenpan en bak de broodblokjes op een lage stand om en om goudbruin. Verwarm de pompoensoep nogmaals en breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Giet de warme soep in diepe borden en bestrooi met de chorizo en croutons.
Voedingswaarde p.p.
Energie 235 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
16 g
6 g
Vezels 2 g
Zout 2,3 g
Hoofdingrediënten Pompoen (97) Chorizo (66)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Mieneke 02-11-2019
een heerlijke soep, het hele huis geurde naar de kruiden.
de chorizo maakte het voor mij wel heel speciaal.
de croutons achterwege gelaten,
maar zeker de moeite waard om nog eens te maken.