Overige video's

Spaanse kipstoof met chorizo

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 2,7 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de drum­sticks met zout en peper en leg ze naast elkaar in de braadslede.
  2. Meng de olijfolie met de paprikapoeder. Verdeel de chorizo, ui, paprika, prei en tomaten eromheen.
  3. Bestrooi met de oregano en sinaasappelrasp en besprenkel met de olijfolie met paprikapoeder. Gaar de kip circa 30 minuten in het midden van de oven.
  4. Schep de drumsticks om met de andere ingrediënten en zet nog circa 15 minuten in de oven. Dek eventueel af als het gerecht te donker wordt. Bestrooi met nog wat oregano. Lekker met rijst of stokbrood.

Bereidingstip

Breid dit gerecht uit met aardappelblokjes.

Vervang de oregano in dit recept door takjes tijm.

Wijnadvies

Lekker met de Spaanse Estola Reserva Tinto, een rijke en sappige rode wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 570 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 40 g
Vet
Waarvan verzadigd
39 g
12 g
Vezels 5 g
Zout 2,7 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.