Overige video's

Spaanse gefrituurde aubergine met honing en amandelen

4 gemiddeld voorgerecht, nagerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Aubergine (127) Honing (631)

Voorbereiden

Halveer de aubergines in de lengte. Snijd in halve plakken van ½ cm dik en bestrooi aan beide kanten met zout. Leg ze tussen keukenpapier, leg een snijplank erbovenop en verzwaar met iets. Laat circa 20 minuten rusten. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.

Bereiden

  1. Klop de bloem met de olijfolie en het mineraalwater tot een beslag. Klop de eiwitten in een andere kom stijf met een snuf zout en spatel in gedeeltes door het beslag.
  2. Verhit een laag zonnebloemolie in een hapjespan. Veeg de plakjes aubergine schoon en haal ze door het beslag.
  3. Frituur de aubergine in porties aan beide kanten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Besprenkel de aubergine met honing en bestrooi met de amandelen en eventueel basilicum. Serveer warm.

Bereidingstip

Dit recept is lekker als voorgerecht of als nagerecht met een bolletje ijs.

Voedingswaarde p.p.
Energie 440 kcal
Koolhydraten 26 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
4 g
Vezels 4 g
Zout 0,1 g
Hoofdingrediënten Aubergine (127) Honing (631)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.