Overige video's

Soupe au pistou
Soupe au pistou
(0)

Soupe au pistou

Dit is een traditionele soep uit de Provence. Je kunt de soep gemakkelijk vooraf maken en je maakt makkelijk voldoende voor een grote groep mensen. De ideale kerstsoep dus!
Categorie voorgerecht, tussengerecht
Personen 6 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 8 g
Zout 3,4 g

Bereiden

  1. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui en 3 teentjes knoflook circa 2 minuten. Voeg de tijm, laurier, tomatenpuree, wortel en courgette toe bak circa 15 minuten.
  2. Pureer intussen met een staafmixer de basilicum met de overige knoflook en rest van de olijfolie tot een romige ‘pistou'. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de sperziebonen, witte bonen en bouillon toe aan de soeppan en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta en erwtjes toe en kook circa 8 minuten, tot de pasta beetgaar is.
  4. Verwijder de tijm en laurier uit de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in grote kommen met een schep pistou.
Voedingswaarde p.p.
Energie 320 kcal
Koolhydraten 33 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
14 g
3 g
Vezels 8 g
Zout 3,4 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.