Overige video's

Soufflé van boerenkoolstamppot en oude kaas

4 moeilijk hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
20 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (39) Oude kaas (101)

Bereiden

  1. Zet de aardappelen op in ruim water met zout en breng aan de kook.
  2. Voeg na 10 minuten koken de boerenkool en het ontbijtspek toe, kook in een afgesloten pan nog 5 minuten en giet dan af.
  3. Neem het spek uit de pan en snijd dit in dunne reepjes.
  4. Stamp de aardappelen met de spekreepjes en kool samen met de boter en warme melk en breng goed op smaak met zout en peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Roer de eidooiers en 3/4 van de kaas erdoor.
  7. Klop de eiwitten in een brandschone kom stijf en schep deze voorzichtig door de stamppot.
  8. Schep de stamppot in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak de soufflé in circa 20 minuten gaar en bruin.

Bereidingstip

Lekker met rookworst.

Variatie

Zonder de eieren heeft u gewoon een heerlijke boerenkoolstamppot met kaas uit de oven.

Wijnadvies

Groen en rood gaan prima samen. Heerlijk met een mooie Shiraz van Gamma bijvoorbeeld. Of anders toch wel met Landenwijn Chili of Côtes du Rhône Blason des Mages.

Voedingswaarde p.p.
Energie 620 kcal
Koolhydraten 43 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
20 g
Hoofdingrediënten Boerenkool (39) Oude kaas (101)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.