Overige video's

Soufflé-omelet met paddenstoelen

Begin je dag goed met een stevig ontbijt. Ga voor deze soufflé-omelet met paddenstoelen, dan kun je er de hele ochtend tegenaan. Het recept is in 15 minuten klaar!
Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Print

Bereiden

  1. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Smelt de helft van de boter in een pan en bak hierin de paddenstoelen circa 5 minu­ ten op een hoge stand. Voeg de azijn, crème fraîche en basilicumblaadjes toe. Schep in een kom en houd apart.
  2. Veeg de pan schoon en smelt de rest van de boter in de pan. Klop de eidooiers voorzichtig door de eiwitten. Giet het mengsel in de pan en laat 4 minuten garen.
  3. Lepel de vulling erop en vouw de soufflé­omelet dubbel. Leg de omelet op een bord en serveer direct. Lekker met tomaatjes en extra basilicum.
Voedingswaarde p.p.
Energie 430 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
38 g
22 g
Vezels 2 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Ellis 22-11-2020
Simpel, smaakvol. En het ziet er mooi uit. Ik deed er wat funghi trifolati kruiden in van Jonnie Boer voor wat extra smaak. Met gebakken aardappeltjes en sla is het een compleet hoofdgerecht. Let op: de omelet niet keren, dan hou je ‘m hoog en luchtig.