Overige video's

Sorbetijs blauwe bessen-citroen

8 eenvoudig nagerecht, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Breng de suiker met 125 ml water aan de kook en roer tot de suiker is gesmolten. Laat de siroop wat afkoelen.
  2. Voeg de citroenrasp en het citroensap, de blauwe bessen en een snufje zout toe en pureer.
  3. Vul de ijsvormpjes voor 3/4 met het fruitmengsel en zet ze zonder stokjes 1 uur in de diepvries.
  4. Verdeel 100 gram blauwe bessen erover. Roer met een spies of satéprikker zodat de bessen verspreid worden en vries verder met de stokjes erin.

Bereidingstip

Zo maak je sorbetijs Je hebt altijd suiker(siroop) nodig om te zorgen dat het ijs een mooie structuur krijgt en niet te brokkelig wordt. Dat likt immers helemaal niet lekker.

Laat de siroop altijd iets afkoelen voordat je deze mengt met het fruit.

De vriestijd is 3-4 uur. Zet de stokjes in de ijsjes na circa 1 uur vriezen zodat ze recht in de vormpjes staan.

Variatie

Gebruik in plaats van suikersiroop grenadine of een andere smaak vruchtensiroop met een scheutje water. Voeg voor een speciaal effect eens eetbare bloemen toe aan het ijsmengsel.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.