zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep recepten

De lekkerste zoete aardappelsoep

De zoete aardappel is de perfecte basis voor een lekkere soep. Zoete aardappelsoep is ideaal als makkelijke lunch, voorgerecht of als stevige maaltijdsoep met een stukje brood erbij. De oranje kleur van de knol geeft de soep een prachtige kleur. Je kunt lekker variëren met zoete aardappelsoep. Doe hier inspiratie op voor lekkere zoete aardappelsoep recepten!

De lekkerste zoete aardappelsoep maken

Met zoete aardappelsoep kun je lekker variëren. Je kunt deze soep lekker romig maken door zoete aardappelsoep met kokosmelk of met yoghurt of (kook)room te maken. Pompoen in zoete aardappelsoep is ook een hele lekkere combinatie. Je kunt kiezen voor een vegetarische zoete aardappelsoep, of kies ervoor om zoete aardappelsoep met chorizo, spekjes of stukjes kip te maken. De textuur van de soep is lekker dik, heerlijk met bijvoorbeeld zelfgemaakte croutons van oud brood erbij. Verse kruiden zoals oregano doen het heel goed bij deze soep. Hou je wel van wat pit? Gebruik dan chilivlokken.

Zin in andere soep? Ga dan eens voor pompoensoep of romige champignonsoep.

Recept: Zoete aardappelsoep met kaas-uienbrood

Is zoete aardappelsoep gezond?

zoete aardappel soep biet

De zoete aardappel bevat veel gezonde stoffen zoals vezels, ijzer, magnesium, kalium, bètacaroteen en vitamine A en C. Vanwege het voedzame en vezelrijke karakter kan zoete aardappelsoep ook een volwaardige avondmaaltijd zijn. Je kunt zoete aardappelsoep zo gezond maken als je zelf wil. Gebruik bouillon in plaats van room en gebruik extra groenten in plaats van spekjes. Dan kun je in een handomdraai een gezonde zoete aardappelsoep op tafel zetten! Kies bijvoorbeeld voor deze zoete aardappelsoep met biet en makreel.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Lekker, een uiensoepje
Lekker, een uiensoepje

Klassiek of met een twist

Bekijk alle recepten