Venkelsoep maken

Venkelsoep maken

Smakelijke venkelsoep recepten

Venkelsoep is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, deze groente is ook nog eens hartstikke gezond. Het is de perfecte soep als voorgerecht of tijdens de brunch, want met deze fluweelzachte soep kun je oneindig variëren en dus afstemmen op je gasten. Niet zo’n fan van zelf experimenteren? Kies dan een van onze heerlijke venkelsoep recepten.

Zo maak je venkelsoep!

Venkel is lekker in allerlei gerechten, maar in een venkelsoep komt de groente zeker goed tot zijn recht. De anijsachtige smaak van venkel is verrassend, en weer eens wat anders dan groentesoep of tomatensoep. Met slechts een paar ingrediënten maak je in een handomdraai een vers venkelsoep recept. Veel meer dan basisingrediënten venkel, ui (of prei) en bouillon heb je in essentie niet nodig. Op deze manier krijg je een heldere venkelsoep. Liever een romige soep? Voeg dan slagroom, kookroom of zure room toe.

 

Variëren met venkelsoep

Het basisrecept van venkelsoep tover je met een paar extra ingrediënten om tot een culinair hoogstandje.

  • Vis doet het erg goed in venkelsoep! Denk aan met rivierkreefjes, gerookte forel, garnalen of venkelsoep met gerookte zalm.
  • Ook sinaasappel en venkel vormen een perfecte combinatie.
  • Wil je een lichte voorjaarssoep maken? Gebruik dan komkommer voor een frisse komkommer-venkelsoep.
  • Hou je wel van pittig? Voeg chilivlokken of sambal toe voor extra smaak.
  • Probeer verschillende toppings: zo geef je venkelsoep wat extra textuur en smaak. Denk aan geroosterde zaden en pitten, zelfgemaakte croutons, verse kruiden zoals koriander of bieslook, of een scheutje olijfolie.
  • Maak het hartiger: voeg bijvoorbeeld stukjes gebakken spek, geroosterde kip, of wat Parmezaanse kaas toe aan de soep voor een hartiger effect.
Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Venkel
Venkel

Anijsachtig, zoet én met een beetje pit

Meer met venkel