uiensoep

Uiensoep recepten

Klassiek of met een twist

Eens in de zoveel tijd heb je er zin in: uiensoep! Lekker met een stukje brood en met gegratineerde kaas natuurlijk. Kies voor klassieke uiensoep op grootmoeders wijze of ga juist voor een pittige uiensoep met ketjap. Wat je ook kiest, uiensoep valt meestal bij iedereen in de smaak. Lekker als voorgerecht of tijdens de lunch

Wat is lekker bij uiensoep?

uiensoep

Zeg je uiensoep, dan zeg je kaas. Kaas smaakt ontzettend lekker bij uiensoep; de perfecte combinatie! De klassieke uiensoep wordt vaak bestrooid met geraspte Gruyère. Meestal wordt er een sneetje brood geroosterd met een dikke laag Gruyère. Vervolgens wordt de soepkom (gebruik een ovenvaste soepkom!) in de oven onder de grill gezet. Zo krijg je zo’n typisch knapperig broodje op je uiensoep. Smakelijk!

Uiensoep bewaren

uiensoep

Heb je te veel uiensoep gemaakt? Uiensoep kun je, als het eenmaal afgekoeld, ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Lekker als lunch de volgende dag. Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen: in de vriezer is de soep maximaal 3 maanden houdbaar. Dan heb je altijd verse uiensoep in huis!

Probeer ook eens een van deze lekkere groentesoep recepten.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten