tomatensoep

Tomatensoep recepten

De lekkerste recepten het hele jaar door

Tomatensoep is altijd goed, in welk seizoen dan ook. Lekker licht als voorgerecht of lunch, of met veel ingrediënten als maaltijdsoep. Hoe je je tomatensoep ook eet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga je voor ouderwetse tomatensoep op grootmoeders wijze? Of kies je voor een pittige tomatensoep? Wat je ook kiest, tomatensoep valt bij iedereen in de smaak. Van jong tot oud! 

Ingrediënten tomatensoep

tomatensoep

Tomatensoep kun je het hele jaar door eten. Als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht met extra veel ingrediënten en een stukje brood. Wanneer je ook tomatensoep eet, zelfgemaakt is het het allerlekkerst! De basisingrediënten voor tomatensoep zijn altijd hetzelfde: tomaten, ui, knoflook, bouillon, tomatenpuree. Andere ingrediënten die lekker zijn in tomatensoep zijn wortel, salie, rozemarijn, paprikapoeder, rode wijn, gehaktballetjes, peper, prei.Wil je een romige tomatensoep maken? Voeg dan kruidenkaas, slagroom of room toe.

Basisrecept tomatensoep

Welke tomaten voor tomatensoep?

tomaten tomatensoep

Romatomaten zijn perfect om te gebruiken voor tomatensoep. Ze hebben stevig vruchtvlees en zijn zoetig en vol van smaak. De pomodori- of romatomaten kun je herkennen aan hun langgerekte vorm. Het is belangrijk dat de tomaten goed rijp zijn. Je kunt beter iets te zachte tomaten gebruiken dan hele harde tomaten. Dan hebben ze meer smaak! Heb je geen verse tomaten in huis? Dan kun je ook tomaten uit blik gebruiken.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten