spinaziesoep

Spinaziesoep recepten

Tijd voor soep met spinazie

Zin in spinaziesoep? Dat is weer eens wat anders! Lekker licht als voorgerecht of lunch, of serveer met een stukje brood als maaltijdsoep. Hoe je je spinaziesoep ook eet, je kunt lekker variëren met recepten. Wil je zelf spinaziesoep maken? Op deze pagina vind je lekker veel inspiratie voor recepten, tips over spinazie opwarmen én stap-voor-stap uitleg hoe je spinaziesoep maakt.

Spinaziesoep maken: zo doe je dat!

spinaziesoep

Spinaziesoep is een soep gemaakt van spinazie, groenten en bouillon. Je kunt spinaziesoep met room of spinaziesoep zonder room maken. Zelf spinaziesoep maken is makkelijk. Eerst fruit je wat ui, knoflook en verse spinazie aan in een pan. Vervolgens laat je de spinazie slinken en voeg je bouillon toe. Daarna pak je de staafmixer erbij en pureer je de soep tot een gladde massa. Dit is een basis spinaziesoep, maar je kunt natuurlijk extra groenten toevoegen, zoals prei of courgette. En voor een vullende maaltijdsoep voeg je gewoon wat aardappels toe!

Spinazie is een goede bron van vitamine K, vitamine A, vitamine C, foliumzuur, ijzer en calcium. Daarom is spinaziesoep een gezonde optie voor een maaltijd. Houd er echter welk rekening mee als je de soep met room maakt, de soep meer calorieën zal bevatten dan een soep zonder room. Het is ook belangrijk om op te letten hoeveel zout er aan de soep toegevoegd wordt.

Spinaziesoep opwarmen

spinazie soep

Kun je spinaziesoep opwarmen? Een veelgestelde en logische vraag over spinazie. Het antwoord: ja, je kunt spinaziesoep opwarmen en langer bewaren. Het is wel belangrijk dat je de soep snel laat afkoelen en daarna in de koelkast bewaart, bij 4 graden. Zo krijgen de bacteriën die nitriet produceren minder kans om te groeien. Bewaar de soep niet langer dan 2 dagen in de koelkast. Snel opeten dus! Je kunt spinaziesoep ook invriezen. Laat de soep snel afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje. Ingevroren soep kun je 3 maanden in de vriezer bewaren.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Spinazie
Spinazie

Een gezond groen blaadje

Meer met spinazie