preisoep

Preisoep recepten

Lekker en makkelijk

Lekker in ieder seizoen: preisoep! In een handomdraai zet je een lekkere, zelfgemaakte preisoep op tafel. Lekker vullend met aardappel, of juist een lichtgebonden preisoep voor de warme dagen. Het kan allemaal! Wat je ook kiest, preisoep valt meestal bij iedereen in de smaak. Lekker als voorgerecht of tijdens de lunch

Ingrediënten preisoep

Preisoep kun je het hele jaar door eten. Als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht met extra veel ingrediënten en een stukje brood. Wanneer je ook preisoep eet, zelfgemaakt is het het allerlekkerst! De basisingrediënten voor preisoep zijn altijd hetzelfde: prei, ui, knoflook, groentebouillon en peper. Wil je meer ingrediënten toevoegen? Dat kan! Bijvoorbeeld aardappels, zalm, andere groenten zoals wortel. Wil je een romige preisoep maken? Voeg dan slagroom of room toe.

Preisoep bewaren

preisoep

Heb je te veel preisoep gemaakt? Preisoep kun je, als het eenmaal afgekoeld, ongeveer 2 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Lekker als lunch de volgende dag. Je kunt de soep na het afkoelen ook invriezen: in de vriezer is de soep maximaal 3 maanden houdbaar. Dan heb je altijd verse preisoep in huis!

Zin in een andere soep? Ga dan voor broccolisoep, courgettesoep of een bloemkoolsoep recept.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten