pompoensoep

Pompoensoep recepten

Tijd voor soep!

Zin in pompoensoep? Lekker licht als voorgerecht of lunch, of met een stuk brood erbij als lichte avondmaaltijd. Hoe je je pompoensoep ook eet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf soep maken lijkt veel werk, maar dat valt alles mee! Bovendien is zelfgemaakte soep veel lekkerder. Heb je pompoensoep over? Vries het dan in, zo heb je altijd een voorraad soep in huis. Dat is pas genieten. 

Welke pompoenen voor pompoensoep?

pompoensoep

De pompoen is een typische herfstgroente. Je kunt ze rond september, oktober en november dan ook volop in de supermarkt vinden. Maar welke pompoenen kun je het best voor pompoensoep gebruiken? De flespompoen (butternut) wordt in veel gerechten gebruikt, omdat het vruchtvlees weinig draden bevat en je hem goed kunt pureren. Daarom is de flespompoen ook uitstekend geschikt voor in pompoensoep. Ook de muskaatpompoen en de Hokkaido (een klein Japans pompoentje) kun je goed gebruiken voor pompoensoep. Tip: als je de pompoen eerst roostert in de oven, komen er veel meer smaken vrij. Dan smaakt je pompoensoep nog lekkerder!

Pompoensoep bewaren

pompoensoep

Heb je pompoen over? Maak er een ander pompoen recept van of maak een extra voorraad pompoensoep. Je kunt pompoensoep ongeveer 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt pompoensoep 3 maanden in de vriezer bewaren. Wil je de soep weer opwarmen? Haal de soep ’s ochtends uit de vriezer, laat ontdooien en breng ’s avonds al roerend aan de kook.

Zin in andere soep? Probeer eens pastinaaksoep, bloemkoolsoep of wortelsoep!

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten