Pindasoep maken

Pindasoep maken

Lekkere pindasoep recepten

Wil je zelf pindasoep maken? Goed idee! Van Surinaamse pindasoep tot Indische pindasoep, over de hele wereld zijn ze er gek op. En dat snappen wij wel. Er gaat niets boven zo’n dampende kom soep. 

Pindasoep maken: zo doe je dat!

Pindasoep is een soep die oorspronkelijk uit Indonesië komt. Pindasoep kan worden gegeten als een voorgerecht of als een hoofdgerecht. Er zijn verschillende variaties van deze soep te vinden, zoals de Indische pindasoep en Surinaamse pindasoep. De basisingrediënten van pinda soep zijn pinda’s of pindakaas, kokosmelk en verschillende groenten, zoals taugé en sperziebonen. Begin met het bereiden van de bouillon (vaak met kruiden, zoals laurier en piment) en fruit de sjalot aan. Daarna roer je de pindakaas en kokosmelk door de bouillon. Vervolgens kun je de groenten toevoegen die je lekker vindt. Hou je van pittig? Dan mag sambal niet ontbreken in je pindasoep recept!

Variëren met pindasoep recepten

De basis van pindasoep is vrijwel altijd hetzelfde, maar je kunt natuurlijk ook heel goed variëren met pindasoep! Pindasoep wordt over de hele wereld gegeten en ieder land heeft zo zijn eigen voorkeur. Pindasoep is bijvoorbeeld erg geliefd in de Surinaamse keuken, en zij houden wel van pit! In deze Surinaamse pindasoep zit dan ook lekker veel rode peper. Door extra eiwitten toe te voegen, zoals kip, krijg je een extra vullende soep die je ook als avondmaaltijd kunt eten. Bekijk op deze pagina lekkere pindasoep recepten!

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten