pastinaaksoep

Pastinaaksoep recepten

De lekkerste pastinaaksoep

Zelfgemaakte soep is altijd lekkerder dan kant-en-klare. Wil je eens een andere soep eten? Kies dan voor een recept met pastinaak en maak pastinaaksoep. Deze stevige wortelknol is perfect geschikt om soep van te maken. Bovendien is pastinaak een gezonde groente en smaakt zoet en nootachtig. Doe hier ideeën op voor jouw volgende soeprecept.

De lekkerste pastinaaksoep recepten

De pastinaak is bij uitstek geschikt om soep van te maken. Je kunt behoorlijk variëren met deze soep: zo kun je een romige pastinaaksoep maken met kookroom, of juist kiezen voor een gezondere variant met bouillon. Pastinaak combineert goed met zijn broertje wortel, maar broccoli pastinaaksoep is ook een goede combinatie. Zoek je inspiratie voor een lekker pastinaaksoep recept? Deze vegetarische pastinaaksoep met appel en gember is fris, zoet en bitter tegelijk. Een bijzondere combinatie die je moet proberen! Sowieso doet fruit het goed in pastinaaksoep, want ook deze pastinaaksoep met peer en kerrie is een succes.

Eens een andere soep proberen? Maak dan bloemkoolsoep of soep met wortel!

Is pastinaaksoep gezond?

pastinaaksoep

Om snel en makkelijk een gezonde soep op tafel te zetten, heb je niet veel nodig. De pastinaak is een wintergroente en volop verkrijgbaar tussen oktober en maart. Het is een witte wortel: het broertje van de oranje wortel. De pastinaak bevat veel vitamine C en zit vol vezels en foliumzuur. Een gezonde basis voor je soep dus! Je kunt er een gezonde pastinaaksoep van maken, als de rest van je ingrediënten ook gezond zijn. Probeer bijvoorbeeld (slag)room te vermijden als basis, maar kies voor een bouillon. Kies bijvoorbeeld voor deze pastinaak-bloemkoolsoep.

 

 

 

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Courgettesoep
Courgettesoep

Lekker als voorgerecht of stevige maaltijdsoep

Alle recepten