paprikasoep

Paprikasoep recepten

Tijd voor soep!

Zin in soep? Ga eens voor paprikasoep! Verrassend en lekker tegelijkertijd. Lekker licht als voorgerecht of lunch, of goed gevuld met veel ingrediënten als maaltijdsoep. Hoe je je paprikasoep ook eet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf soep maken lijkt veel werk, maar dat valt alles mee! Bovendien is zelfgemaakte soep veel lekkerder. 

Paprikasoep met tomaat

paprikasoep tomaat

Paprika en tomaat combineren ontzettend goed met elkaar. Heb je tomaten over? Verwerk deze dan eens in de paprikasoep! Dat is weer eens wat anders dan je standaard tomatensoep. Paprika geeft je soep net wat meer smaak en pit! Als je eenmaal zelf soepen maakt, hoef je nooit meer de kant-en-klare. In een handomdraai zet je de lekkerste zelfgemaakte soep op tafel. Heb je soep over? Geen nood. Deze kun je makkelijk invriezen of de volgende dag tijdens de lunch opeten. Handig en makkelijk!

Recept: paprikasoep met tomaat

Geroosterde paprikasoep

paprikasoep

Paprika’s als ovengerecht is hartstikke lekker, maar wist je dat je geroosterde paprika’s uit de oven ook als basis voor je paprikasoep kunt gebruiken? Verwarm de oven voor en snijd de paprika’s in de lengte door. Leg op een bakplaat een besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika’s 10 minuten met de grillstand. Trek het donkere velletje van de paprika’s en snijd het vruchtvlees fijn. Nu kun je de paprika’s gebruiken in je soep! De paprika’s uit de oven geven veel meer smaak. Eet smakelijk!

Zin in wat anders? Probeer dan eens een zelfgemaakte tomatensoep!

Recept: geroosterde paprikasoep
Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Courgettesoep
Courgettesoep

Lekker als voorgerecht of stevige maaltijdsoep

Alle recepten