Groentesoep recepten

Groentesoep recepten

Gezond en veelzijdig

Groentesoep, wie is er niet mee groot geworden? Of je nu ziek bent of gewoon zin hebt in een grote kom groentesoep of een vega soep: deze soep vindt iedereen lekker. Lekker licht als voorgerecht of lunch, of met veel groenten als maaltijdsoep. Hoe je je groentesoep ook eet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Ga voor de Hollandse groentesoep met balletjes, of juist voor een Italiaanse soep met parmezaanse kaas! 

Ingrediënten voor groentesoep

Groentesoep zoals je oma hem maakte, groentesoep met balletjes of juist groentesoep met een spicy twist. Je kunt alle kanten op met groentesoep recepten! Wanneer je ook groentesoep eet, zelfgemaakt is het het allerlekkerst! De basisingrediënten voor groentesoep zijn altijd hetzelfde: groentebouillon, ui, prei, bladselderij en wortel. Met deze ingrediënten maak je al een heerlijke soep! Je kunt ervoor kiezen om meer groente toe te voegen, zoals bloemkool, sperziebonen, peultjes. Je kunt groentesoep vegetarisch houden, maar je kunt ook gehaktballetjes toevoegen. Wil je een meer vullende groentesoep maken? Voeg dan vermicelli toe.

Basisrecept groentesoep

Groentesoep bewaren

Hoe lang kun je groentesoep bewaren? Na het bereiden van de groentesoep, kun je de soep maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren. Wil je groentesoep langer bewaren? Dan kun je de soep invriezen. Dan kun je de soep maximaal 3 maanden bewaren. Zo heb je altijd een lekkere groentesoep in huis! Handig als je ziek bent; zo hoef je alleen het bakje soep uit de vriezer te halen, te laten ontdooien en even op te warmen in een pan.

Zin in andere soep? Ga dan voor champignon soep of kippensoep recept.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten