gazpacho

Gazpacho recepten

Lekkere koude soep

Heerlijk, zo’n koude soep! Een lekkere dorstlesser op een warme dag met lekker veel groenten. Perfect als voorgerecht, maar ook gewoon voor tussendoor of als gerechtje bij de borrelplank. Ga voor een gazpacho met tomaat en komkommer, of gooi het over een andere boeg en kies voor iets verrassends. Doe hier inspiratie op voor de lekkerste gazpacho recepten.

Wat is gazpacho?

gazpacho

Gazpacho is een Spaanse koude soep van rauwe groenten en kruiden, meestal met tomaat. In de originele variant zit beslist geen vlees of bouillon. Gazpacho wordt absoluut niet warm, maar juist koud gegeten. Deze koude soep wordt zowel als amuse, voorgerecht, hoofdgerecht of als tussendoortje gegeten. Ook lekker als gerecht tijdens de tapas. Een glaasje gazpacho lekker verfrissend en het stilt je eerste honger.

Gazpacho bewaren

Heb je gazpacho over? Gazpacho kun je 1 à 2 dagen bewaren in de koelkast in een afgesloten bakje. Je kunt de soep ook bewaren in de vriezer: in de vriezer is de soep 3 maanden houdbaar. Handig, want zo heb je altijd verse gazpacho in huis.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten