champignonsoep

Champignonsoep recepten

Makkelijke en snelle soep

Geen zin om uitgebreid te koken? Champignonsoep is je antwoord. Lekker licht als voorgerecht of lunch, of met een stuk brood erbij als lichte avondmaaltijd. Bovendien is een recept met champignons altijd een goed idee. Champignonsoep is lekker in ieder seizoen. Of je nu voor de romige of heldere variant gaat. Heb je champignonsoep over? Vries het dan in, zo heb je altijd een voorraad soep in huis. Bekijk hier de lekkerste champignonsoep recepten. 

Basis van champignonsoep

Champignonsoep is een simpele, maar lekkere soep waar je eens in de zoveel tijd gewoon heel veel zin in hebt. Je kunt kiezen tussen een champignonsoep op basis van room of paddenstoelenbouillon. Hoe eet jij champignonsoep het liefst? Helder of romig? Serveer champignonsoep met gegratineerd stokbrood met kaas, en je zet in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel. Ook lekker als lunch of voorgerecht.

Champignonsoep bewaren

champignonsoep

Heb je champignonsoep over? Je kunt champignonsoep ongeveer 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt champignonsoep 3 maanden in de vriezer bewaren. Wil je de soep weer opwarmen? Haal de soep ’s ochtends uit de vriezer, laat ontdooien en breng ’s avonds al roerend aan de kook. Eet smakelijk!

Zin in een andere soep? Ga dan voor een vegetarische soep, zoals zoete aardappelsoep of tomatensoep recept.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten