broccoli soep

Broccolisoep recepten

Makkelijke en snelle soep

Lekker licht als voorgerecht of lunch, of met een stuk brood erbij als lichte avondmaaltijd. Broccolisoep is lekker in ieder seizoen. Wat wil je nog meer? Zelf soep maken lijkt veel werk, maar dat valt alles mee! Bovendien is zelfgemaakte soep veel lekkerder en is broccoli de perfecte basis. Heb je broccolisoep over? Vries het dan in, zo heb je altijd een voorraad soep in huis. Dat is pas genieten. Bekijk hier de lekkerste broccolisoep recepten. 

Is broccolisoep gezond?

broccolisoep

Wil je broccolisoep maken? Goed idee. Broccolisoep is hartstikke makkelijk om te maken, en ook nog eens heel gezond! Broccoli is rijk aan vezels, vitamine C, calcium, ijzer en bètacaroteen. Als je broccolisoep met room maakt, bevat de soep meer calorieën. Je kunt de soep ook alleen met bouillon maken, dan is de soep gezonder. Met maar een paar ingrediënten zet je al een lekkere en gezonde broccolisoep op tafel. Dus voel je zeker niet schuldig als je voor een tweede kommetje gaat!

Broccolisoep bewaren

broccolisoep

Heb je broccolisoep over? Je kunt broccolisoep ongeveer 2 dagen afgesloten in de koelkast bewaren. Je kunt de soep nadat hij is afgekoeld ook in de vriezer bewaren. Je kunt broccolisoep 3 maanden in de vriezer bewaren. Wil je de soep weer opwarmen? Haal de soep ’s ochtends uit de vriezer, laat ontdooien en breng ’s avonds al roerend aan de kook.

Zin in een andere soep? Ga dan voor zoete aardappelsoep of preisoep.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten