bloemkoolsoep

Bloemkoolsoep recepten

Tijd voor soep!

Zin in bloemkoolsoep? Lekker licht als voorgerecht of lunch, of serveer met een stukje brood als maaltijdsoep. Hoe je je bloemkoolsoep ook eet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zelf soep maken lijkt veel werk, maar dat valt alles mee! Bovendien is zelfgemaakte soep veel lekkerder. Heb je bloemkoolsoep over? Vries het dan in, zo heb je altijd een voorraad soep in huis. 

Bloemkoolsoep basis

bloemkoolsoep

Met bloemkoolsoep kun je eindeloos variëren, maar de basis van bloemkoolsoep is vrijwel altijd hetzelfde. Wat heb je nodig voor bloemkoolsoep: bloemkool, knoflook, ui en bouillon. Wil je een romige bloemkoolsoep maken? Gebruik dan crème fraîche, kookroom of slagroom. Hou je van kruiden en specerijen? Peper en zout zijn onmisbaar, maar je kunt ook kiezen voor kerrie, peterselie, kurkuma, tijm, koriander, oregano of nootmuskaat.

Bloemkoolsoep bewaren

bloemkoolsoep

Heb je te veel bloemkoolsoep gemaakt? Geen nood. Je kunt bloemkoolsoep in de koelkast bewaren. Lekker als lunch de volgende dag! Wil je soep invriezen? Dat kan ook. Laat de soep afkoelen en verdeel de soep over luchtdichte bakjes. Tip: label de verpakking met datum en naam van de soep. Bewaar de soep maximaal 3 maanden in de vriezer. Wil je altijd verse soep op voorraad hebben? Maak dan extra veel bloemkoolsoep.

Zin in andere soep? Probeer ook eens pastinaaksoep of pompoensoep recepten.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten