soep recepten

Soep recepten

Tijd voor soep!

Zin in soep? Lekker licht als voorgerecht, of met veel ingrediënten als maaltijdsoep. Hoe je je soep ook eet, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wordt het paprikasoep, traditionele tomatensoep, courgettesoep, uiensoep of bloemkoolsoep?  Zelf soep maken lijkt veel werk, maar dat valt alles mee! Bovendien is zelfgemaakte soep veel lekkerder. Heb je soep over? Vries het dan in, zo heb je altijd een voorraad soep in huis. Serveer er brood bij en je hebt in no time een snelle maaltijd op tafel gezet.

De basis van soep

courgettesoep

Zelf soep klaarmaken is heel makkelijk: je kunt starten met dezelfde basis en de variatie zit ‘m in de groente of de kruiden die je eraan toevoegt. Zo kun je eindeloos variëren! Wat je altijd nodig hebt voor soep is: 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 liter bouillon, olijfolie, peper en zout, kruiden naar keuze en 500 gram groenten naar keuze. Snij de ui en de knoflook, fruit deze kort in olijfolie in een grote soeppan. Voeg de groenten toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. De meeste soepen hebben 15-20 minuten kooktijd nodig. Als de groenten goed door te prikken zijn met een vork, is de soep klaar en kun je de soep pureren met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en kruiden. Wil je een romige soep maken? Voeg dan een scheutje slagroom toe.

Soep bewaren

paprikasoep

Soep kun je heel makkelijk bewaren. Je kunt soep bewaren in de koelkast of in de vriezer. Na het bereiden laat je de soep goed afkoelen en zet je hem met de deksel erop of in een afgesloten bakje in de koelkast. In de koelkast kun je soep 2 dagen bewaren. Je kunt soep ook heel goed invriezen. Handig, want als je extra soep maakt, heb je altijd verse soep in huis die je even kunt laten ontdooien. In de vriezer blijft de soep minstens 3 maanden goed. Wil je de soep weer opwarmen? Laat de soep ontdooien en warm de soep in een pan weer op.

Maaltijdsoepen
Maaltijdsoepen

Tijd voor maaltijdsoepen!

Meer gevulde soepen
Brood
Brood

Boterhammen, stokbrood of tosti's!

Alle recepten