Overige video's

Soep van geroosterde bloemkool met blauwe kaas

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Besprenkel de bloemkoolroosjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de bloemkool met de knoflook en sjalotten over de bakplaat en rooster circa 25 minuten in de oven.
  4. Neem uit de oven en verwijder de schil van de knoflook en sjalotten.
  5. Voeg samen met de bloemkool toe aan de kippenbouillon. Kook circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  6. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en roer de room erdoor.
  7. Schep de soep in kommen en verdeel de blauwe kaas erover.
  8. Maak met behulp van een mal een leuk vormpje, bijvoorbeeld een kerstboom, van de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 6 g
Eiwit 8 g
Vet
Waarvan verzadigd
18 g
9 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.