Overige video's

Soda bread
Soda bread
(9)

Soda bread

Wil je zelf soda bread bakken? Hier vind je een basisrecept. Niets ruikt zo lekker als de geur van zelfgebakken brood.
Categorie ontbijt, lunch
Personen 1 stuks
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 1880 kcal
Koolhydraten 369 g
Eiwit 75 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Vezels 20 g
Zout 8,2 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Meng de bloem met 8 gram zout en de baking soda. Voeg de karnemelk toe en meng tot een egaal deeg. Meng niet te lang, het mag een beetje plakkerig blijven.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem en vorm een bol van het deeg. Leg deze bol op de bakplaat en druk iets plat. Snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant van het brood. 3. Bak het brood in de oven in 30-45 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen in een theedoek.

Bereidingstip

Soda bread smaakt vers het lekkerst, dus eet het brood het liefst dezelfde dag op.

Heb jij dit recept gemaakt?

We zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Voedingswaarde p.p.
Energie 1880 kcal
Koolhydraten 369 g
Eiwit 75 g
Vet
Waarvan verzadigd
6 g
2 g
Vezels 20 g
Zout 8,2 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.