Overige video's

Snijbonen-frittata met geitenkaas

Lekker in het seizoen: snijbonen! Maak eens een frittata met geitenkaas. Een snel en makkelijk recept, waardoor je het hoofdgerecht in 20 minuten op tafel hebt staan. Eet smakelijk!
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
8 g
Vezels 6 g
Zout 1 g
Print

Bereiden

  1. Kook de snijbonen in circa 3 minuten beetgaar in water met zout. Giet af en laat goed uitlekken. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een grote koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes op middelhoge stand om en om tot ze licht gekleurd zijn. Schep de aardappelschijfjes en snijbonen in een grote kom om met de geitenkaas en tomaat.
  2. Klop de eieren met de room, zout en peper los in een andere kom en giet dit bij de aardappel en bonen. Meng goed door elkaar. Verhit intussen de rest van de olie in een grote koekenpan op middelhoge stand en giet het hele mengsel in de pan. Schud een beetje zodat alles zich goed verdeelt en strijk de bovenkant glad. Leg een deksel op de pan en laat de frittata in 5-8 minuten garen op de laagste stand.
  3. Keer de frittata met behulp van het deksel om en bak ook aan de andere kant in circa 5 minuten lichtbruin. Bestrooi met de peterselie.
Voedingswaarde p.p.
Energie 315 kcal
Koolhydraten 16 g
Eiwit 17 g
Vet
Waarvan verzadigd
19 g
8 g
Vezels 6 g
Zout 1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Karin 11-07-2020
Heeerlijk recept. Volgende keer doe ik er ook nog champignons bij. Maar zó was het ook overheerlijk en precies genoeg.