Overige video's

Snelle vissoep met knoflookbrood
Snelle vissoep met knoflookbrood
(40)

Snelle vissoep met knoflookbrood

Dit gerecht oogt als een plaatje, het kan zo in een restaurant opgediend worden! Daarnaast is de vissoep simpel om te maken en superlekker.
Categorie lunch, hoofdgerecht
Personen 2 personen
Chef eenvoudig
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Vezels 10 g
Zout 4,2 g

Bereiden

  1. Verwarm de ovengrill voor. Meng de bouillon, helft van de knoflook en de gezeefde tomaten in een soeppan. Voeg de roerbakgroenten toe en laat 10 minuten koken op een lage stand.
  2. Meng de boter met de helft van de peterselie, overige knoflook, zout en peper. Bestrijk de plakken stokbrood met deze kruidenboter. Gril het brood onder de grill tot het knapperig is.
  3. Roer intussen de zeevruchten en helft van de crème fraîche door de soep. Laat nog 3 minuten koken en breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep de soep in kommen. Maak af met een schepje crème fraîche en de overige peterselie. Serveer met het knoflookbrood.

Bereidingstip

Een restje van deze vissoep is de volgende dag ook nog erg lekker, warm op in de pan of magnetron.

Voeg naar smaak een scheutje citroen toe aan deze soep om de soep frisser te maken.

Voedingswaarde p.p.
Energie 735 kcal
Koolhydraten 69 g
Eiwit 31 g
Vet
Waarvan verzadigd
35 g
21 g
Vezels 10 g
Zout 4,2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.