Overige video's

Snelle ui-preisoep met kaas

4 eenvoudig voorgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Hoofdingrediënten Prei (207)

Bereiden

  1. Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  2. Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten.
  3. Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook.
  4. Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas.
  5. Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep.

Variatie

Vervang de geraspte kaas door een dun, rond plakje zachte geitenkaas of door geraspte geitenkaas. Laat de geitenkaas onder de ovengrill smelten.

Wijnadvies

Een glaasje Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc zal voortreffelijk smaken (9-11ºC).

Voedingswaarde p.p.
Energie 350 kcal
Koolhydraten 29 g
Eiwit 12 g
Vet
Waarvan verzadigd
20 g
12 g
Hoofdingrediënten Prei (207)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.