Overige video's

Snelle risotto met groene kool en worstjes

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
11 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit de ui circa 4 minuten.
  2. Voeg de koolreepjes toe en roerbak circa 2 minuten mee.
  3. Voeg de rijst en een gedeelte van de bouillon toe tot de bouillon weer kookt.
  4. Voeg steeds een beetje bouillon toe tot de rijst en de kool na circa 8 minuten gaar zijn. Leg het deksel op de pan om de rijst warm te houden.
  5. Rol intussen het spek om de halve worstjes.
  6. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de worstjes in circa 10 minuten om en om gaar en bruin.
  7. Serveer de risotto op warme borden met 2 stukjes worst per persoon.

Bereidingstip

Het vlees van verse worstjes is al heerlijk gekruid, ideaal om mee te variëren. Wikkel er bijvoorbeeld een plakje spek om zoals bij dit recept en je hebt weer een compleet ander stukje vlees. Ook lekker: verwijder het velletje van de worstjes en rol balletjes van het worstvlees. Gebruik deze gekruide gehaktballetjes bijvoorbeeld in de soep of pastasaus.

Voedingswaarde p.p.
Energie 675 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 29 g
Vet
Waarvan verzadigd
32 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.