Overige video's

Snelle aardbeientaart

8 gemiddeld gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water of sinaasappelsap.
  2. Roer de opgeloste gelatine door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de vla.
  3. Bestrijk de taartbodem met een dun laagje jam. Verdeel er de vanilleroom over en strijk de bovenkant glad.
  4. Zet de aardbeien met de punt naar boven in een gelijkmatig patroon op de taart (grote aardbeien worden gehalveerd).
  5. Bestrooi ze kort voor het serveren royaal met poedersuiker, of garneer de taart met slagroom uit de spuitbus.

Bereidingstip

Als de taart niet meteen wordt opgegeten, bestrijk de aardbeien dan met taartgelei. Volg de aanwijzingen op het zakje.

Wijnadvies

Gaat goed met een zoete, weelderige wijn als Monbazillac (9-11°C)

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.