Overige video's

Snackgehaktballetjes met olijf
Snackgehaktballetjes met olijf
(0)

Snackgehaktballetjes met olijf

Zelf gehaktballetjes maken voor bij de borrel? Hier vind je een lekker recept. De olijf in het midden zorgt voor een verrassingselement.
Categorie hapje
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Kneed het gehakt met de ras el hanout, sjalot en ketchup. Klop de eidooier los met een scheutje water en kneed samen met het beschuitkruim goed door het gehakt. Verdeel in 12 porties en rol er balletjes van. Steek de amandelen in de holtes van de olijven en duw deze in het midden van elk gehaktballetje. Druk het gehakt eromheen zodat de olijf goed verpakt is. Rol de balletjes nogmaals mooi rond en zet minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.

Bereiden

  1. Verhit een laagje olie in een hapjespan. Rol de balletjes door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  2. Bak de balletjes in 10-12 minuten rondom bruin en gaar. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

Wijnadvies

Bij deze gehaktballetjes past een Sensas Cabernet Syrah, een stevige krachtige wijn.

Voedingswaarde p.p.
Energie 455 kcal
Koolhydraten 14 g
Eiwit 24 g
Vet
Waarvan verzadigd
33 g
9 g
Vezels 2 g
Zout 0,9 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.