Overige video's

Snackballetjes in een korstje van sesam

4 gemiddeld hapje, snack
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Kneed het gehakt goed door met de ketjap, de kruiden, de lente-ui en het ei en voeg zoveel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen.
  2. Vorm hier kleine balletjes van. Rol de balletjes door de sesam en laat ze een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  3. Verwarm de olie en bak de balletjes rondom bruin en gaar. Serveer ze direct.

Variatie

Serveer bij deze snackballetjes een lekker sausje, zoals: Pittige satésaus: roer door gewone satésaus wat extra sambal. Tzatziki: Griekse yoghurt met knoflook, geraspte en uitgelekte komkommer en wat munt. Mosterdsausje: roer naar smaak mosterd door mayonaise. Zoete paprikasaus: gemalen geroosterde paprika's met wat tomatenketchup.

Wijnadvies

Lekker met de droge Huiswijn wit of rosé. Ook de lichtgekoelde rode Bardolino past. Heerlijk ook met een glas feestelijke Gran Espanoso Cava, wit of rosado.

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.