Overige video's

Smoor van rundvlees met Indische kruiden en kokosmelk

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g

Bereiden

  1. Verhit de olie in een braadpan. Bak het vlees snel aan alle kanten aan en bestrooi het daarna met zout.
  2. Voeg de gesnipperde sjalotjes, de knoflook uit de knijper, het chilipoeder, salamblad, laospoeder en gemberpoeder toe. Schep alles door het vlees en giet de bouillon en ketjap in de pan. Breng aan de kook.
  3. Temper de hittebron en laat het vleesmengsel, eventueel met een vlamverdeler onder de pan, ongeveer anderhalf uur zachtjes stoven.
  4. Haal het salamblad uit de pan. Giet de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Roer de kokosmelk goed door het vlees en laat alles, zonder deksel, nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Geef bij dit gerecht rijst of mie.

Wijnadvies

Een stevig type Beaujolais, een Spaanse La Mancha of Valdepeñas (14-16°C) of een Argentijnse Malbec of Merlot (16-18°C).

Voedingswaarde p.p.
Energie 435 kcal
Koolhydraten 12 g
Eiwit 41 g
Vet
Waarvan verzadigd
25 g
11 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.