Slowcooker recepten

Slowcooker recepten

Van hachee tot vegetarische groentestoof

Een slowcooker, ook wel bekend als crockpot, is een handig apparaat dat gerechten langzaam gaart op lage temperaturen. Ingrediënten worden zo heerlijk mals en gerechten zoals stoofvlees, soepen en curry’s intenser van smaak. De slowcooker maakt koken super eenvoudig: voeg je ingrediënten toe, stel de timer in en het apparaat doet de rest. Ideaal voor drukke dagen, je bereidt zonder omkijken de lekkerste gerechten! Hier lees je hoe een slowcooker werkt en vind je heerlijke recepten.

Hoe werkt een slowcooker?

Een slowcooker werkt door ingrediënten op een constante, lage temperatuur te garen. Dat kan tussen de 4 en 10 uur duren, afhankelijk van het recept. Het apparaat gebruikt al met al weinig energie en je hoef er niet bij te blijven! De lage temperatuur zorgt ervoor dat smaken zich goed ontwikkelen en vlees supermals wordt. Gerechten zoals hachee, erwtensoep en draadjesvlees kun je perfect in de slowcooker bereiden. Wil je nog meer smaak? Bak vlees van tevoren rondom bruin voor je het laat stoven in de slowcooker.

Recepten voor de slowcooker

De slowcooker is ideaal voor gerechten die alleen maar lekkerder worden door een lange, langzame garing. Probeer ons recept voor runderstoof met bier uit de slowcooker. Maak een romige pompoensoep of proef onze Indische kipstoof. De slowcooker kan ook goed worden gebruikt voor andere gerechten zoals groente en vis. Deze gerechten hebben een veel kortere bereidingstijd. Wil je een beetje beet in je gerecht behouden? Voeg dan kort voor het eind van de bereidingstijd groenten toe om ze knapperiger te houden.

Voor doordeweeks
Voor doordeweeks

Koken met gemak

Doordeweekse recepten
Uit de oven
Uit de oven

Makkelijk en lekker

Meer ovengerechten