Overige video's

Slow roasted spagaat-kip
Slow roasted spagaat-kip
(1)

Slow roasted spagaat-kip

Hier vind je een lekker recept voor kip van de barbecue! Meng de specerijen tot een marinade. Leg de kip op het rooster en barbecueën maar! Drink bij dit gerecht een volle chardonnay of een soepele merlot.
Categorie bijgerecht
Personen 4 personen
Chef gemiddeld
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten

Voorbereiden

Steek de barbecue aan. Meng de specerijen en olie tot een marinade en breng op smaak met grof (zee)zout en peper. Leg de kip op de borst en knip of snijd de ruggengraat weg. Keer de kip om en druk met wat gewicht de kip door het borstbeen, totdat de kip plat ligt. Spoel de kip rondom onder koud water af en dep droog met keukenpapier. Leg de kip op de bakplaat en wrijf het vlees rondom in met de marinade. Laat afgedekt staan tot de barbecue op temperatuur is.

Bereiden

  1. Leg de kip met het vel naar beneden op het rooster van de barbecue en laat in circa 10 minuten aan beide kanten bruin worden. Keer regelmatig met behulp van een tang.
  2. Leg een stuk dubbelgevouwen aluminiumfolie of bakplaat onder de kip en sluit het deksel van de barbecue. Rooster de kip in 30-40 minuten gaar. Controleer met een prikker of de kip gaar is. Als er helder vocht uitloopt of het vlees makkelijk loslaat, is de kip gaar.
  3. Laat de kip nog 10 minuten rusten onder een stuk folie. Lekker met aioli of knoflooksaus en een tomatensalade met feta en koriander.

Wijnadvies

Ga bij kip voor een volle chardonnay of soepele merlot.

Voedingswaarde p.p.
Energie 225 kcal
Koolhydraten 0 g
Eiwit 26 g
Vet
Waarvan verzadigd
13 g
3 g
Vezels 0 g
Zout 0,3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.