Overige video's

Sliptong in wittewijnsaus

Waardering:
Waardeer:
Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Hoofdingrediënten
Print

Bereiden

  1. Klop de eidooiers los met de slagroom. Roer de bouillon en witte wijn door elkaar. Plaats een vuurvaste schaal in een oven met een temperatuur van ca. 100°C.
  2. Verhit het bouillon-wijnmengsel in een wijde koekenpan. Leg de visfilets in het hete vocht en pocheer ze in ongeveer 4 minuten net gaar. De filets mogen niet koken en uit elkaar vallen. De juiste gaartijd hangt af van de dikte van de filets.
  3. Schep de filets uit de pan in de voorverwarmde ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie om de filets warm te houden.
  4. Roer met een garde enkele lepels van het visvocht uit de koekenpan bij de losgeklopte eidooiers. Giet dit mengsel al roerend terug in de koekenpan en laat het op een matige hittebron binden.
  5. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de visfilets.
  6. Eet hier aardappelpuree en spinazie bij.

Variatie

Voeg aan dit gerecht circa 200 gram ontvelde en pitloze druiven (uit blik) toe. Bestrooi de saus met ongeveer 25 gram geraspte gruyèrekaas. Plaats de vuurvaste schaal even onder de grill en laat de kaas gratineren.

Wijnadvies

Kies voor de beste muscadet die u kunt vinden, het liefst een Muscadet sur Lie!

Voedingswaarde p.p.
Energie 230 kcal
Koolhydraten 1 g
Eiwit 32 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
3 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.