Overige video's

Slawrap met zalm en mango

4 eenvoudig lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de komkommer en mango met de helft van het limoensap.
  2. Bestrooi de zalm met paprikapoeder, zout en peper. Leg de zalm in de ovenschaal en gaar circa 10 minuten in de oven.
  3. Meng intussen de yoghurt met de rest van het limoensap, de peterselie, zout en peper. Neem de zalm uit de oven.
  4. Vul de slabladeren met het komkommermengsel en leg de zalmblokjes erop. Rol op en serveer de slawraps met de yoghurtsaus.

Bereidingstip

Neem grote garnalen in plaats van zalm.

Vervang de peterselie door koriander of basilicum.

Grote bladeren van een krop- of ijsbergsla lenen zich prima als vervanger voor een bloemtortilla. Zo maak je lekker lichte wraps voor warme dagen. Gebruik de sla die overblijft in een salade bij een ander gerecht.

Wijnadvies

De mango geeft de slawraps met zalm recept een klein zoetje, wat je ook terug kunt proeven in de Zuid-Afrikaanse Danie de Wet Chardonnay-Pinot Noir.

Voedingswaarde p.p.
Energie 305 kcal
Koolhydraten 24 g
Eiwit 23 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
3 g
Vezels 3 g
Zout 0,3 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.