Overige video's

Slanke snert met pastinaak en gerookte kip

Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Print

Bereiden

  1. Leng de pot kippenbouillon aan met water tot je 1 liter bouillon hebt.
  2. Spoel de spliterwten in een vergiet en zet ze op met de bouillon. Breng zachtjes aan de kook.
  3. Voeg de helft van de knolselderij en de helft van de prei toe en laat circa 1 uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Roer de soep regelmatig door.
  4. Voeg circa 10 minuten voor het einde van de kooktijd de overige knolselderij en prei toe.
  5. Breng de soep op smaak met een beetje bouillonpoeder of zout en peper.
  6. Verhit intussen de olie in een koekenpan en roerbak hierin de pastinaak circa 5 minuten tot deze beetgaar en goudbruin is.
  7. Schep de pastinaak met de selderij en peterselie door de soep. Verdeel de reepjes kipfilet erover.
  8. Lekker met geroosterd (zuurdesem)brood.
Voedingswaarde p.p.
Energie 395 kcal
Koolhydraten 48 g
Eiwit 28 g
Vet
Waarvan verzadigd
8 g
2 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.