Overige video's

Sint-tapas

4 gemiddeld hapje, snack, hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print

Voorbereiden

Maal voor de balletjes de kip met de speculaaskruiden, het ei, zout en peper tot een fijn gehakt. Kneed het beschuitkruim erdoor en vorm met vochtige handen kleine balletjes. Leg afgedekt in de koelkast om op te stijven. Halveer voor de wortels de winterpenen en snijd ze in 4 lange repen. Leg ze in een ovenschaal en giet de honing en citroensap erover. Maal er wat zout en peper over en meng goed. Bestrooi met de sesam. Leg voor de cadeautjes 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Meng de geraspte kaas met de roomkaas en paprikapoeder en verdeel over het midden van het deeg. Bestrijk de randen van het deeg met water, leg nog 4 plakjes deeg erop en druk de randen goed op elkaar. Snijd het overige plakje bladerdeeg in reepjes en versier hiermee de deegpakketjes als cadeautjes.

Bereiden

  1. Verhit voor de kipballetjes de olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in circa 5 minuten rondom bruin en gaar. Giet een scheutje water erbij en laat de balletjes op een lage stand nog 5 minuten garen.
  2. Meng intussen alle ingrediënten voor de dip en breng op smaak met zout en peper. Serveer de balletjes (lauw)warm met de dip.
  3. Verwarm de oven voor op 220ºC en rooster de wortels circa 20 minuten in de oven, tot ze licht gekleurd en beetgaar zijn. Bestrooi met nog wat (licht geroosterde) sesam en serveer (lauw)warm.
  4. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk de cadeautjes met ei en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Laat iets afkoelen.
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.