(33)
Sinaasappeltaart met vanilleroom
gebak
6
gebak
6
Sinaasappeltaart met vanilleroom
gebak
6 personen
- 400 gram suiker
- 1 vanillestokje (opengesneden, merg eruit)
- 2 sinaasappels (geschild, in dunne plakken)
- 150 gram amandelschaafsel
- 4 eieren
- 4 zakjes vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram boter (gesmolten)
- 250 milliliter crème fraîche
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- springvorm (22 cm ø)
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 40 minuten oventijd
Heb jij dit recept gemaakt?
We zijn benieuwd wat je ervan vindt!
Bereiden
- Vet de springvorm in.
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Breng 200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
- Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken toe aan het suikermengsel en kook zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
- Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd de rest apart.
- Klop de eieren met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen amandelen erdoor.
- Verwijder het vanillestokje uit de siroop.
- Verdeel de sinaasappelplakken met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over de taartbodem.
- Schep het beslag erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de rest van de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
- Snijd de deegranden los en keer de taart op een schaal.
- Bestrooi met de geroosterde amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
- Klop de crème fraîche los met de rest van de vanillesuiker en serveer bij de taart.
Bereidingstip
Vervang 50 ml water in de siroop door sinaasappellikeur.
Advertentie
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 925 kcal |
Koolhydraten | 97 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
53 g 25 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2016
Reviews
Eva Vervloet
25-01-2017
Ook bij mij niet gaar na 40 minuten, dus iets langer in de oven, of wat heter, maar dan op een gegeven moment wel alufolie bovenop. Ook kookte bij mij de sinaasappels bijna kapot in de dunne siroop, maar als je ze met schil doet hou je ze wat betere bij elkaar. De taart was wel erg lekker! Ik had geen vanille in de taart gedaan, en wat sinaasappel en citroenrasp toegevoegd.
Birgit Hoevenaar-de Graauw
18-03-2016
ik had eerst 10 minuten de suiker met sinaasappel gekookt, maar inderdaad dun gebleven. Toen bedacht ik dat ik op de pan een deksel had gedaan tijdens het koken, dit is dus verkeerd. Opnieuw opgezet(zonder de sinaasappelpartjes) en toen werd het na kwartier wel siroop. Hij staan nu in de oven, kijken wat het wordt.
Piet Flore
05-02-2016
hij was na 40 minuten niet gaar van binnen was dikke soep,en het voorkoken werd geen siroop en de plakken werden kleine stukjes
piet flore 05-02 2016
Eva Vervloet
25-01-2017
Ook bij mij niet gaar na 40 minuten, dus iets langer in de oven, of wat heter, maar dan op een gegeven moment wel alufolie bovenop. Ook kookte bij mij de sinaasappels bijna kapot in de dunne siroop, maar als je ze met schil doet hou je ze wat betere bij elkaar. De taart was wel erg lekker! Ik had geen vanille in de taart gedaan, en wat sinaasappel en citroenrasp toegevoegd.
Lees meer
Birgit Hoevenaar-de Graauw
18-03-2016
ik had eerst 10 minuten de suiker met sinaasappel gekookt, maar inderdaad dun gebleven. Toen bedacht ik dat ik op de pan een deksel had gedaan tijdens het koken, dit is dus verkeerd. Opnieuw opgezet(zonder de sinaasappelpartjes) en toen werd het na kwartier wel siroop. Hij staan nu in de oven, kijken wat het wordt.
Lees meer
Piet Flore
05-02-2016
hij was na 40 minuten niet gaar van binnen was dikke soep,en het voorkoken werd geen siroop en de plakken werden kleine stukjes
piet flore 05-02 2016
Lees meer
Soortgelijke recepten
- 400 gram suiker
- 1 vanillestokje (opengesneden, merg eruit)
- 2 sinaasappels (geschild, in dunne plakken)
- 150 gram amandelschaafsel
- 4 eieren
- 4 zakjes vanillesuiker
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram boter (gesmolten)
- 250 milliliter crème fraîche
Deel je boodschappenlijstje
Benodigdheden
- springvorm (22 cm ø)
Tijden
- Bereidingstijd 30 minuten
- 40 minuten oventijd
Bereiden
- Vet de springvorm in.
- Verwarm de oven voor op 170ºC.
- Breng 200 gram suiker met 125 ml water aan de kook.
- Voeg het vanillemerg, -stokje en de sinaasappelplakken toe aan het suikermengsel en kook zachtjes in circa 10 minuten tot een siroop.
- Maal 125 gram amandelschaafsel fijn en houd de rest apart.
- Klop de eieren met de rest van de suiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig en spatel het bakmeel, de boter en de fijngemalen amandelen erdoor.
- Verwijder het vanillestokje uit de siroop.
- Verdeel de sinaasappelplakken met de siroop dakpansgewijs in een cirkel over de taartbodem.
- Schep het beslag erop en bak de taart in het midden van de oven in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
- Laat de taart circa 10 minuten afkoelen. Rooster intussen de rest van de amandelen goudbruin in een droge, hete koekenpan.
- Snijd de deegranden los en keer de taart op een schaal.
- Bestrooi met de geroosterde amandelen en eventueel wat sinaasappelrasp.
- Klop de crème fraîche los met de rest van de vanillesuiker en serveer bij de taart.
Bereidingstip
Vervang 50 ml water in de siroop door sinaasappellikeur.
Advertentie
Nieuw in het schap
Reviews
Eva Vervloet
25-01-2017
Ook bij mij niet gaar na 40 minuten, dus iets langer in de oven, of wat heter, maar dan op een gegeven moment wel alufolie bovenop. Ook kookte bij mij de sinaasappels bijna kapot in de dunne siroop, maar als je ze met schil doet hou je ze wat betere bij elkaar. De taart was wel erg lekker! Ik had geen vanille in de taart gedaan, en wat sinaasappel en citroenrasp toegevoegd.
Birgit Hoevenaar-de Graauw
18-03-2016
ik had eerst 10 minuten de suiker met sinaasappel gekookt, maar inderdaad dun gebleven. Toen bedacht ik dat ik op de pan een deksel had gedaan tijdens het koken, dit is dus verkeerd. Opnieuw opgezet(zonder de sinaasappelpartjes) en toen werd het na kwartier wel siroop. Hij staan nu in de oven, kijken wat het wordt.
Piet Flore
05-02-2016
hij was na 40 minuten niet gaar van binnen was dikke soep,en het voorkoken werd geen siroop en de plakken werden kleine stukjes
piet flore 05-02 2016
Voedingswaarde p.p. | |
---|---|
Energie | 925 kcal |
Koolhydraten | 97 g |
Eiwit | 14 g |
Vet Waarvan verzadigd |
53 g 25 g |
Hoofdingrediënten
Dit recept komt uit
Boodschappen Magazine nr. 1 van 2016