Overige video's

Sinaasappelmangomarmelade

4 gemiddeld ontbijt, brunch, lunch, bijgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1200 kcal
Koolhydraten 289 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
0 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (280) Mango (130)

Bereiden

  1. Schil de sinaasappels dik en snijd de schil van 2 sinaasappels, zonder witte velletjes, in reepjes.
  2. Snijd de partjes van alle sinaasappels uit de vliesjes en verdeel ze in stukjes of pureer ze grof.
  3. Kook 100 ml water met het kaneelstokje en de kruidnagels zachtjes circa 3 minuten. Verwijder het kaneelstokje en de kruidnagels.
  4. Voeg het vruchtvlees van de sinaasappels, de sinaasappelschilletjes, mango, gemberpoeder, basterd- en geleisuiker toe en kook al roerend circa 5 minuten.
  5. Schuim de jam eventueel af. Laat iets afkoelen en schenk daarna in de potten.

Bereidingstip

Gebruik deze jam in het recept sinaasappelkoekjes

Variatie

Vervang de sinaasappels door mandarijnen. Neem rietsuiker in plaats van basterdsuiker.

Voedingswaarde p.p.
Energie 1200 kcal
Koolhydraten 289 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
0 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (280) Mango (130)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.