Overige video's

Sinaasappelharten met pistache

12 eenvoudig ontbijt, brunch, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (94) Sinaasappel (280)

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking uit het blik.
  2. Bestuif het werkvlak met een beetje bloem en rol het deeg uit. Druk de geperforeerde deegnaden dicht tot één deeglap.
  3. Meng de roomkaas met de sinaasappelrasp, 2 eetlepels sinaasappelsap en vanille-essence. Bestrijk de deeglap tot 1 cm van de rand hiermee en bestrooi met de pistachenoten.
  4. Rol het deeg vanaf de lange kant aan beide kanten naar binnen op zodat 2 deegrollen naast elkaar ontstaan. Snijd het deeg met een scherp mes in plakken van circa 2 cm dik en leg ze met tussenruimte op de bakplaat.
  5. Trek de ronde onderkant van het deeg iets uit zodat er harten ontstaan. Bestrijk met ei en bak de koffiebroodjes in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

Bereidingstip

Vervang het croissantdeeg door bladerdeeg.

Neem mascarpone in plaats van roomkaas.

Maak van dit recept hanenkammen. Bestrijk plakjes bladerdeeg voor de helft met de vulling. Bestrijk het onbelegde gedeelte van het deeg met ei. Vouw dubbel, plak de randen op elkaar en maak 3 inkepingen vanaf de dubbelgevouwen kant tot 1-2 cm van de rand. Vouw de ingesneden deegstukken iets uit.

Voedingswaarde p.p.
Energie 190 kcal
Koolhydraten 13 g
Eiwit 6 g
Vet
Waarvan verzadigd
12 g
5 g
Vezels 1 g
Zout 0,7 g
Hoofdingrediënten Roomkaas (94) Sinaasappel (280)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.