Overige video's

Sinaasappelgranita met prosecco

4 gemiddeld tussengerecht, desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g

Voorbereiden

Verhit 200 ml water met de suiker al roerend tot de suiker helemaal is opgelost en de vloeistof weer helder is. Neem van de warmtebron en laat al roerend wat afkoelen. Klop dit suikermengsel gelijkmatig door het sinaasappelsap en giet in een afsluitbare diepvriesbak. Zet in de diepvries en laat het sap in circa 30 minuten bevriezen. Roer dan met een vork de kristallen los. Vries weer 30 minuten en roer opnieuw de kristallen los. Doe dit gedurende 3 uur circa elk half uur, tot alle kristallen los blijven liggen. Bewaar de granita dan tot gebruik in de diepvries.

Bereiden

  1. Schep de granita in hoge glazen en schenk de prosecco erop. Serveer direct met een lange dessertlepel.

Wijnadvies

Schenk de andere helft van de fles prosecco die je nodig hebt voor het maken van de granita, bijvoorbeeld Tiresia Prosecco Frizzante.

Voedingswaarde p.p.
Energie 195 kcal
Koolhydraten 35 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.