Overige video's

Sinaasappel-wortelsorbet

6 gemiddeld desserts, tussendoortje
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g

Bereiden

  1. Breng de suiker (of 250 g suiker en 50 g druivensuiker) met 300 ml water aan de kook en laat de suiker al roerend oplossen. Kook in tot een siroop en laat afkoelen.
  2. Meng de rest van de ingrediënten erdoor. Schep dit mengsel in een diepvriesdoos en laat 45 minuten bevriezen.
  3. Roer goed door met een vork en herhaal dit daarna 4 keer elk half uur. Neem de sorbet circa 15 minuten voor het serveren uit de diepvries.

Bereidingstip

Vervang in dit recept het wortelsap door 500 gram gepureerd vruchtvlees van nectarines of perziken.

Neem kerriepoeder in plaats van kurkuma.

Door het toevoegen van druivensuiker blijft het sorbetijs wat zachter.

Voedingswaarde p.p.
Energie 270 kcal
Koolhydraten 65 g
Eiwit 1 g
Vet
Waarvan verzadigd
0 g
0 g
Vezels 0 g
Zout 0,1 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.