Overige video's

Sinaasappel-rolcake
Sinaasappel-rolcake
(1)

Sinaasappel-rolcake

Tegen gebak zeggen we niet gauw nee. Zeker niet als het zo onweerstaanbaar lekker is als deze rolcake! Lekker als traktatie tijdens een feestje.
Categorie gebak
Personen 6 personen
Chef uitdagend
Klok
Soortgelijke recepten
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 94 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng de eieren met 150 gram suiker, de citroenrasp en een snufje zout in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met heet water (au bain-marie) en klop 3-4 minuten tot het mengsel luchtig, romig en lauwwarm is. Neem de kom van de pan en klop of mix nog 1 minuut.
  2. Zeef de bloem boven het luchtige eimengsel en spatel voorzichtig erdoor. Strijk dit beslag uit op de bakplaat met bakpapier en bak in het midden van de oven 13-15 minuten, tot het beslag gaar is (de plak moet terugveren als je hem indrukt).
  3. Klop intussen voor de vulling de slagroom met de suiker, vanille-aroma en sinaasappelrasp stijf. Leg een vel bakpapier op het werkvlak en bestrooi met suiker. Stort de deegplak erop en verwijder het meegebakken bakpapier. Rol de deeglap met het onderste bakpapier strak op en laat afkoelen.
  4. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan. Rol de afgekoelde deegrol voorzichtig af. Bestrijk met driekwart van de marmelade en verdeel de roomvulling erover. Rol weer voorzichtig op. Bestrijk de rol met de rest van de (licht verwarmde) marmelade en bestrooi met de amandelen.
Voedingswaarde p.p.
Energie 690 kcal
Koolhydraten 94 g
Eiwit 13 g
Vet
Waarvan verzadigd
29 g
12 g
Vezels 2 g
Zout 0,6 g
Hoofdingrediënten
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.