Overige video's

Sinaasappel-kaneelkoekjes

16 gemiddeld klein gerecht, nagerecht, gebak
Waardering:
Waardeer:
Print

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng zelfrijzend bakmeel met kaneelpoeder. Voeg de boter toe en meng het tot een kruimelig mengsel.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp 2 theelepels van de schil. Pers de sinaasappel en zet het sap apart.
  3. Klop het ei los en roer het met de suiker en de sinaasappelrasp door het meelmengsel. Kneed alles met een koele hand tot een samenhangend deeg.
  4. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van maximaal 1/2 cm dik.
  5. Steek er met een koekjessteker of met de rand van een glas of kopje koekjes uit en bak ze op de bakplaat in het midden van de oven in 10-12 minuten gaar.
  6. Meng intussen voor het glazuur poedersuiker met kaneelpoeder en 3 eetl. sinaasappelsap. Bestrijk de gebakken koekjes ermee

Bereidingstip

Bestrooi het glazuur met muisjes, hagelslag of gehakte geraspte sinaasappelschil of gehakte nootjes en maak op die manier een heleboel verschillende koekjes.

Variatie

Vervang kaneelpoeder eens door cacaopoeder.

Wijnadvies

Verrukkelijk te combineren met een muskaatwijn als Beaumes-de-Venise, of de fijnzoete Monbazillac (10-12°C).

Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.