Overige video's

Sinaasappel-cranberryjam met laurier

4 eenvoudig ontbijt, brunch, lunch
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 1120 kcal
Koolhydraten 267 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
0 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (280)

Bereiden

  1. Schil de sinaasappels en snijd 2 eetlepels reepjes van de schil. Verdeel de sinaasappels in kwarten en vang het sap op.
  2. Verwijder de pitjes en witte velletjes en snijd de partjes in iets kleinere stukken.
  3. Breng in een pan met dikke bodem de reepjes sinaasappelschil, sinaasappelstukjes met opgevangen sinaasappelsap, laurierblaadjes, geleisuiker en extra sinaasappelsap aan de kook.
  4. Kook al roerend 6-7 minuten en laat het vocht iets verdampen.
  5. Voeg de cranberry's toe en kook nog circa 3 minuten zodat de cranberry's niet helemaal stuk koken.
  6. Schep het eventuele schuim eraf en verwijder de laurierblaadjes.
  7. Schenk of schep de jam tot aan de rand in de potten. Roer met een schone lepel in elke pot zodat de vruchten mooi verdeeld zijn.
  8. Draai de deksels erop en zet de gevulde potten omgekeerd weg.
Voedingswaarde p.p.
Energie 1120 kcal
Koolhydraten 267 g
Eiwit 2 g
Vet
Waarvan verzadigd
2 g
0 g
Hoofdingrediënten Sinaasappel (280)
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.