Overige video's

Siciliaanse pastasalade met sardientjes en rozijnen

4 gemiddeld hoofdgerecht
Waardering:
Waardeer:
Print
Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g

Bereiden

  1. Kook de pasta. Verhit intussen de olijfolie en roerbak hierin de rode peper en venkel circa 10 minuten op een hoge stand.
  2. Voeg de rozijnen toe en verlaag de warmtebron tot middelhoge stand. Voeg de helft van het citroensap toe en roer kort door.
  3. Neem de pan van de warmtebron en voeg de pasta, peterselie, spinazie, tomaatjes en sardientjes toe. Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan.
  4. Breng de salade verder op smaak met citroensap en -rasp. Verdeel over borden en bestrooi met de pijnboompitten.

Wijnadvies

Ga bij deze salade voor Italiaans wit, bijvoorbeeld de Terrazzano Verdicchio.

Voedingswaarde p.p.
Energie 655 kcal
Koolhydraten 54 g
Eiwit 25 g
Vet
Waarvan verzadigd
36 g
5 g
Vezels 6 g
Zout 0,5 g
Reviews

Vind je dit een goed recept? Of zou jij het anders doen? Deel hier je mening en eventuele suggesties.

Wanneer je een review geeft wordt deze aan andere gebruikers getoond. Je accountnaam wordt daar tevens bij weergegeven. Voor meer informatie lees onze privacy verklaring.

Er zijn nog geen reviews voor dit recept.